torsdag 24 september 2009

Sover dom på Kvällsposten?

Idag är det torsdag.
Kl. 19.00 börjar en oerhört viktig match på Stockholms stadion.
Halmstads BK möter Djurgården och båda lagen behöver tre poäng.
HBK visade mot HIF i senaste matchen att man kan spela fotboll om man vill. Kanske är det den inhyrda psykologen som har fått in ett nytt "go" i laget?
Så klart är man nyfiken på vad experterna inom pressen tror om matchen.
Kvällsposten (d v s Expressen Syd) brukar inför varje allsvensk omgång ha en liten ruta om de aktuella matcherna, med laguppställning, matchanalys och om vilka spelare som är skadade eller avstängda.
Så jag betalar 10 spänn för ett exemplar, går hem till soffan och slår upp sportdelen. Där avhandlas bl a gårdagens matcher, MFF:s supporterbekymmer och Mjällby får ett helt uppslag i färg för att de pigga fiskarna tänker spela sig upp till allsvensk plats ikväll. Vinst i dagens match mot Landskrona – och saken är klar.
Längst ner på sidorna 8 och 9 kommer matchanalyserna inför dagens omgång: HIF–AIK, ÖIS–TFF, Gefle–MFF... men spelar inte HBK borta mot Djurgården ikväll?
Är matchen flyttad? Jag blir totalkonfunderad och bläddrar igenom hela tidningen två gånger för att eventuellt hitta HBK-matchen på någon annan sida. Men nix, inte en rad, inte ett ord.
Upptäcker efter en stund på spelsidorna att Eskil Hellberg i alla fall har med matchen i sitt förslag till en Bomben. Han tippar X.
Men varför i helskotta har redaktionen ratat matchanalysen?
Finns det någon annan bra förklaring än att man sover på arbetstid?
Jag kräver 10 spänn tillbaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar