torsdag 8 april 2010

Texas Tornados

Vi är många som gillar Doug Sahm och saknar honom och hans musik.
Jag träffade honom några gånger, både i Malmö och i Austin. Det var en trevlig prick, alltid rolig att snacka med. Han gillade Sverige och skrev flera låtar med svenskt innehåll, bl a Meet Me In Stockholm som blev en hit här hemma en gång i tiden. När han en gång spelade den för min fru och mig på en liten klubb i Austin, var det ingen i vare sig bandet eller publiken som kände till den.
Under 90-talet höll han ihop bandet Texas Tornados, där det fanns andra Texasprofiler som Augie Meyers och dragspelskungen Flaco Jimenez. Freddy Fender var också ett tungt namn i Tornados och när både han Doug gick bort alldeles för tidigt, så undrade man naturligtvis om bandet också var slut.
Men hör och häpna: Texas Tornados lever! Och det är mycket tack vara Dougs son Shawn Sahm. Han var med på bandets turnéer redan som tonåring och känner gubbarna som är kvar. Nu håller han ihop Tornados, som precis har släppt en platta och turnerar runt om i Texas och även i andra delar av USA.
Plattan låter precis som det ska låta om man gillar texmex, blues och kaktuscountry. Och fräckt nog har Shawn lyckats få med ett par spår där både Doug och Freddy Fender medverkar... Till sommarnattens partyn på altanen är det här en given platta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar