lördag 13 februari 2010

Blues i Vellinge

Nämnde i förbifarten på Facebook att jag skulle åka till Vellinge och lyssna på blues.
Fick flera kommentarer som ifrågasatte uppgiften. -Ingen åker väl till Vellinge för att lyssna på blues, sas det och skrevs det.
Men Lorensdalsteatern ute på en åker i Vellinges norra utkant var fullsatt och på scenen stod två profiler från Malmö och ett litet ytterst kompetent band. Profilerna heter Ulf Masken Andersson och Steve Grahn. Och Steve Grahn är en så kompetens bluessångare och tillika bluesgitarrist att han t o m har varit i Memphis och tävlat i blues-VM. Alldeles nyligen, faktiskt.
Så visst blev det blues i Vellinge. Och det var intressant att sitta längst fram och på nära håll studera fingrarna på bluesgitarristen Grahn. Han är fenomenal.
Ulf Masken Andersson är också en mycket kompetent sångare och täcker flera genrer. Han sjunger rock´n´roll, soul och lite vad som helst i popväg. Och han gör det med övertygelse och trovärdighet.
Så det blev en fin kväll ute på vischan.
Det känns helt osannolikt att sitta i en mysig teatersalong som förmodligen har varit en lada för inte så längesedan. Och osannolikt att lyssna på het musik och sedan tvingas ut på en iskall motorväg, där ena filen är helt insnöad hela vägen in till Malmö. Det hade passat bättre med ett rejält åskregn.
Jodå, det finns blues i Vellinge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar