fredag 26 mars 2010

Fotboll & rock´n roll

Ibland sätter jag en rubrik, som nu, utan att ha en aning om vad jag ska skriva.
Nu ska det alltså handla om fotboll och rock´n´roll. Jaha.
Det låter väldigt grabbigt. Fotbollsspelare är kanske som rockstjärnor som vill vara tuffa på scenen och visa upp vad de kan.
Men det där stämmer inte. Inget rock´n´rollband har väl någonsin spelat så falskt som Halmstads BK gjorde mot Elfsborg i måndags. 6–0 till Elfsborg. Hur kan sånt hända?

Jag begriper det inte. HBK har tränat och tränat inför den nya säsongen, spelat massor av träningsmatcher, provat nya system och har haft siktet inställt mot en bra säsong.
Men först blev det bara 0–0 mot Trelleborg hemma och sen kom bortaskrällen i Borås.
Hur ska man gå vidare med detta i bagaget? Kan den för året nye huvudtränaren trolla, så är allt OK. Kan han inte det, så blir det bekymmer i fortsättningen.

Nu står Åtvidaberg på tur hemma. Normalt sett borde det vara en ganska enkel match. Men inte nu, när hela HBK går omkring med huvudet fullt av minnen och besvikelser från matchen i Borås. Och efter Åtvidaberg är det Malmö FF borta. Hur ska man klara den matchen? Vågar inte ens tänka på saken.

Hur hade ett rock´n´rollgäng gjort i en liknande formsvacka?
Ja, vad ska man göra om det enda man kan är att lira rock´n´roll?
Man får lira rock´n´roll. Ge sig in i smeten, ge järnet, ge sig fan på att det här kan vi bättre än de flesta. Vi har bara haft en liten down, men vi ska upp igen och visa världen vad vi går för.

Nu skulle jag ha en story från verkligheten att stoppa in här. Om ett band som kom tillbaka efter en svacka och gjorde succé, fick guldplattor och slog världen med häpnad. En historia som kunde ge HBK-spelarna råg i ryggen och locka fram deras kvaliteter igen. En historia som skulle få hela laget att glömma Elfsborg och ge varenda spelare en ny kraft som ledde till en bländande uppvisning mot Åtvid.
–Vi ska ta dem med 6-0! skulle alla tänka.

Men jag kommer inte på någon sådan historia.
Så jag hoppas tränaren kan trolla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar