måndag 17 januari 2011

Inget är sig likt.

Körde till tippen i Malmös sydvästra hörn. Fotografen var med i bilen. När han hörde att jag skulle till sopstationen ville han åka med.
–Då kan jag ta tunnelbanan hem, sa han.
Man åker alltså tunnelbana i Malmö numera. Bor man vid Triangeln och bort mot Möllevångstorget, kan man komma hem med tunnelbanan antingen från Centralen eller från Hyllie, ute vid Malmö Arena.
Fotografen åker tunnelbana varje dag, säger han. Brukar ta en tur till Subways som ligger mellan Hyllie station och arenan, käkar lunch och tar tunnelbanan tillbaka till city. I storstadsmalmö är inget sig likt.
Motorvägarna ute vid arenan och de nya köptemplen runt det gamla vattentornet är nästan omöjliga att ta sig fram på första gången man försöker hitta till tunnelbanestationen. Man vet inte var man hamnar. Inget är sig likt.
–Göteborgare som kommer till Malmö måste få en chock, säger fotografen. De är ju omkörda hur man än ser det. Göteborg står stilla, i Malmö åker vi tunnelbana.
Jag blev faktiskt lite sugen på att kolla. Så jag tänker ta bilen och parkera under Triangeln och sen ta tunnelbanan till Subway vid Hyllie. Måste prova detta.
Malmö är i rekordform. Inget är sig likt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar