måndag 3 januari 2011

Fylla år...

... är det kul, eller?
Jag har alltid fyllt år efter de två stora vinterhögtiderna, jul och nyår. Och sen fyra dagar efter nyårsafton, har jag tvingats gilla läget, bjuda hem folk, kolla vad som behöver fyllas på i barskåpet och starta på ännu ett firande. Medan jul och nyår fortfarande sitter i kroppen.
Det bästa hade så klart varit att kolla om det fanns platser över på något plan med sikte på en kanarieö. -Thailand menar du väl? ropar alla.
Nä, en resa till Thailand har aldrig lockat mig. Inte en kanarieöresa heller, men då blir ju resan inte lika lång och enformig.
Och att resa till en badstrand... Kan det vara kul? Fint badvatten, jaha. Fina sandstränder, jaså. Varmt och soligt hela tiden..., ojdå. Sitta på en strand i 14 dagar det låter för mig som en bestraffning.
Nä, det blir någon form av tårtkalas hemma i Malmö. Och de som kommer har grunnat och tänkt och jobbat på tanken vad de ska ha med sig som present.
När de äntligen hade löst julklappsproblemen...
Ingen tror mig när jag säger att de ska strunta i att komma med presenter.
Men det blir som det brukar.
Och nu är det dags igen. Hurra, för bövelen!

1 kommentar:

  1. Sven Tesch-Hallström9 januari 2011 15:58

    Håller på och läser den eminenta biografin över Olof Palme och upptäcker att vi fyller år samma dag, 30 januari. Är det roligare?

    SvaraRadera