fredag 20 augusti 2010

Två funderingar på samma gång

Det sägs, framför allt är det kvinnor som säger det, att vi män bara kan hålla reda på en sak åt gången i hjärnan.
Det är fel. För just nu har jag två helt olika funderingar som sysselsätter tankearbetet.
Den ena saken är varför mediabranschen alltid fokuserar på åldern när någon har gjort sig skyldig till ett brott av något slag.
–"En 32-årig kvinna har åtalats för att hon med en sax försökte omskära sin tre dagar gamla pojke" hörde jag nyhetsrösten meddela.
Jaha, tänkte jag. 32-åringar är knäppa. Dom ska man akta sig för.
Och tre dagar gamla pojkar... Ja, vad har de för chans i en situation som denna?
Häromdagen var det en 45-årig berusad bilist som körde på fel håll på motorvägen utanför Malmö.
Fy fan, tänkte jag. 45-åringar borde inte få köra bil.

Den andra funderingen handlar om vem som har världens konstigaste jobb.
Jag inbillar mig att trafikgubben på Radio Malmöhus ligger bra till för en medalj, om det ska koras en vinnare i denna fråga.
Tänk själv: han sitter i ett rum och väntar på att någon ska ringa eller prata i komradion (om det fortfarande finns sådana) om ett missöde som kan generera olyckor i trafiken. Och då skriver han snabbt ner alla fakta, trycker på en knapp som bryter av Frank Sinatra eller Lasse Stefanz mitt i en låt med en hiskelig tuuuuutsignal och så går han själv in i programmet och meddelar: "Vi har en störning i trafiken på E6 vid Löddeköpinge i norrgående körfält på motorvägen. Här springer en tjur och en kviga omkring utan hänsyn till trafikanterna och stör trafiken i båda körfilerna. Tjuren är både svart och vit precis som kvigan och ingen av dem bryr sig om blink- eller tutsignaler. Polis och militär med skarpladdade vapen är på väg till området, men än så länge gäller det för trafikanterna på motorvägen att iaktta största försiktighet."
Därefter återgår han till att lösa korsord eller vad han nu gör, tills det finns något annat att rapportera. Han har dock aldrig möjlighet att rapportera åldern på t ex bilister eller andra personer som är aktuella för ett omnämnande i radion. Den rätta åldern får ju dagspressen gräva fram om saken ska rapporteras i spalterna dagen efter den har hänt.

Dessa båda samtida funderingar visar att vi karlar kan hålla reda på mer än en sak i skallen samtidigt. Eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar