måndag 12 juli 2010

Rätt musik för party i hettan!

Utanför Austin i Texas finns en gammal danslada som heter Broken Spoke.
Där dansar gammal och ung till enkel och rak musik. Som svensk dansbandsmusik? undrar du kanske? Nja, nä... jo, men med en helt annan passion och med hjärtan som blöder. De amerikanska banden kan man ta på allvar även om textinnehållet i deras låtar är banalt.
Och hettan finns där, både mentalt och faktiskt. Luften dallrar, kokar och glöder, precis som den har gjort det här hemma de senaste dagarna.
Så varför inte fixa ett dansbandsparty medan högtrycksryggen ligger kvar. Du behöver bara sex CD-skivor, så har du brinnande musik för en hel kväll med ett band som vet precis hur det ska låta för att festen ska bli något alldeles extra.
Bandet bestod av fyra giganter med tex-mex som specialitet: Doug Sahm, Augie Meyers, Freddy Fender och Flaco Jimenez. De kallade sitt band Texas Tornados och hann med att spela in fem CD-skivor. Har du dem, så har du alltid glad och svängig musik till hands att njuta av och när som helst när temperaturen närmar sig +30 kan du fixa ett party.
Här får du den kompletta listan:

1. Texas Tornados
Kom 1990 och presenterade en gång för alla det här magiska bandet.
Jag väljer ut två favoritlåtar: Who Were You Thinkin´ Of med Doug Sahm som lead singer och A Man Can Cry med Freddy Fender vid sångmikrofonen.

2. Zone of Our Own
1991 med Did I Tell You och Is Anybody Goin´ To San Antone som favoritlåtar. Augie Meyers resp. Doug Sahm sjunger lead.

3. Hangin´ On By A Thread
Fanns att köpa 1992 och mina två favoriter heter Adios My Corazon (Augie Meyers) och Trying (Freddy Fender).

4. 4 Aces
Från 1996. A Little Bit Is Better Than Nada fick stor uppmärksamhet när låten låg bakom förtexterna till biosuccén Tin Cup. Tell Me heter en annan kanonlåt på plattam.

5. Live From The Limo Vol. 1
Utgiven 1999, inspelad live på Antone´s i Austin, en kanonplatta! Wasted Days Wasted Nights är min favorit tillsammans med South of The Border, en gammal schlager som "alla" har spelat in, inkl. Frank Sinatra. Men så här ska den låta.

I år, 2010, kom det plötsligt en ny platta med Texas Tornados, trots att både Freddy Fender och Doug Sahm har gått ur tiden. Det är Dougs son Shawn Sahm som har samlat ihop resterna av bandet, hittat några likasinnade och letat upp outgivna spår med ursprungsbandet, bl a en låt med Doug Sahm. Plattan heter Esta´ Bueno! och har du den och de övriga fem, så kan du alltså fixa ett hejdundrandes party så fort hettan slår till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar