tisdag 12 februari 2013

Krogbjudning.

Har precis kommit hem från ett krogbesök på Malmös västra sidan, några hundra meter från Öresund med utsikt mot Köpenhamn. Det ligger några krogar här, med utländska namn som antyder att man är bra på kött eller fisk eller pizza eller grekiskt eller vad man nu vill stoltsera med.
För någon vecka sedan var det fullt kaos på vår franska kvartersrestaurang. Lokalen var full av matgäster och varken bord eller stolar räckte till. Någon i personalen hade dubbelbokat eller möjligen trippelbokat ett bord som vi skulle ha och istället för att tjafsa gick vi ut på Regementsgatan och klev in på en nyöppnad fiskrestaurang som visade sig vara av högsta malmöklass, både när det gäller service och god mat. Vi saknade inte en sekund vår gamla f.d. stamkrog på andra sidan gatan, medan vi åt och njöt av den läckra fiskmenyn.
Två dagar senare ringde man från den överbokade krogen och hälsade oss välkomna till en gratis förrätt och en lika billig huvudrätt, så att de kunde kompensera vår uteblivna middag. Drickat fick vi stå för själva, antingen vi valde Ramlösa eller ett gott vin.
En flott gest, eller hur?
Jag trodde inte ett sådant bemötande var möjligt att få nuförtiden, då det finns hur många krogar som helst och gäster så att de nästan räcker till.
Tisdagen då vi utnyttjade vårt erbjudande möttes vi av en nästan tom lokal. Tisdagar är tydligen inte de dagar man går ut på krogen och äter i Malmö.
Fredagen var det slagsmål om stolar och bord i samma lokal. Fredagar är tydligen den dag man måste boka i förväg och komma i tid.
Detta sagt till ovana och orutinerade kroggäster, som vill veta vilka knep som gäller.
Alltså: trängsel eller t o m fullsatt på fredagar på gamla goda och namnkunniga krogar.
Tisdagar: gott om plats, lätt att få bord.
Måndagar, onsdagar, torsdagar, lördagar och söndagar får jag återkomma till.
F ö var jag hos tandläkaren på fredagen.
Då var det inget problem att få en sittplats.

1 kommentar:

  1. This is really interesting, You're a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I have shared your web site in my social networks!
    Visit my web blog payday loans bad credit

    SvaraRadera