söndag 2 oktober 2011

Årets första dopp.

Idag körde vi 10 km söderut från Torrevieja för att komma till den, enligt många, bästa stranden i närheten. Campoamor heter den.

Det visade sig att stranden nästan höll Tylösands-klass. Kortare, lika bred playa och nästan lika fin gyllenfärgad sand. Dyner saknas, men vattnet höll 25 grader och man kan parkera bilen nästan vid strandkanten.

Idag blåste det nästan styv kuling och Blondinen överraskades av en meterhög våg som tog hennes brillor med sig i djupet. Vi letade en stund mellan vågorna, men hur ska man hitta ett par glasögon i ett skummande, brusande hav? Flyter de? Går de till botten? Var ska man leta?

Tur att hon hade ett reservpar med sig. Då var det värre för väninnan, som strax efteråt bet av en tand. Inga reservtänder i bagaget. Själv blev jag bara våt i största allmänhet. Men det var i alla fall årets första dopp för min del.

För övrigt är det tyst och lugnt idag här på den lilla radhusgatan. Det beror till stor del på att Karin från Göteborg, som bor i grannhuset, reste hem före lunch. Men också på att allting är söndagsstängt. Gator och torg är tomma.

Ikväll blir det förmodligen en italiensk kvarterskrog med bra mat, enligt lokalbefolkningen. Och Italien ligger ju inte så långt från Spanien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar