tisdag 21 december 2010

Skottar snö.

Undrar hur många kilometer snö jag har skottat undan den här vintern?
Och hur många gånger jag har skottat sen i november nån gång?
Idag har jag skottat en gåränna utmed hela tomten, en hörntomt så klart!, och sedan skottat en likadan gåränna inne i trädgården, från köksgrinden till garaget, förbi soptunnan, och fram till huvudentrén. På vissa ställen inne i trädgården var snötäcket 40 cm tjockt.
–Ska du inte skaffa en ny snöskyffel, en sån där av lättmetall, sa Blondinen redan för en månad sedan, eller när det nu var som det första snöovädret kom.
–Nä, sa jag. Min gamla tunga skyffel av tjockjärnsplåt ger bättre motion!
Sanningen är att den går knappt att lyfta.
Värst är skottningen när jag måste röja en bilväg från gatan fram till garageporten. Då räcker det inte med en skyffelbredd, man ska ju kunna köra in en bil och öppna dörrarna på båda sidor för att komma ut utan att hamna i en snödriva.
Allra värst är det när kommunens snöröjningsmaskin har kört på gatan och hivat upp meterhögt med snö framför min infart. Då får jag gräva i snömassor i en timme, för att bygga upp en ny öppning från gatan och in mot tomten.
Varje dag tittar jag på den norska vädersajten, som alltid brukar vara korrekt och ger prognoser som man kan lita på. I en hel vecka har norrmännen lovat plusgrader från och med mitten på den här veckan. Jag har sett slutet på istiden. Jag har tänkt att nu slipper man det här slavarbetet! Hurra! Nu kommer värmen!
Nu tittade jag in till norrmännen igen för en liten stund sedan.
Alla röda varma siffror var som bortblåsta! Allting var isblått! Det närmsta de kommer en plusgrad är när de vid ett tillfälle om några dagar lovar 0 grader på förmiddagen.
Annars är det iskyla, snöfall och vargavinter för hela slanten.
Så hör ni inget ifrån mig, är det för att jag skottar snö...

1 kommentar:

  1. Svenskens ny vintersport..Snöskottning..

    SvaraRadera