onsdag 5 maj 2010

Dagens match

Blir inte riktigt klok på årets allsvenska.
Förr i tiden, t ex förra säsongen, hade lagen tid att vila upp sig mellan matcherna.
I år verkar det som om halva vårsäsongen redan är spelad och gräsplanerna har inte ens blivit spelfärdiga. Det är bara plastgräsplanerna som duger, men de duger å andra sidan inte till att spela riktig fotboll på. Bollen kan fås att studsa på olika sätt via den bevattning som planskötarna behärskar. Så hemmalag med plastgräs kan tydligen bestämma hur de vill ha dagens studs och får därmed en fördel gentemot gästande lag, som behöver minst en halvlek på sig för att komma underfund med dagens studs.
Lag med riktigt gräs har inte kommit igång riktigt än. Gräset är skört, det sparkas upp hål i mattan, det förekommer stora mossfläckar där inge vet hur studsarna går och inte ens hemmalagen behärskar en plan där gräset sparkas bort efter hand som matchen pågår.

Mitt lag, HBK om någon undrar, har mycket svårt för att ta poäng på plastgräs och väntar fortfarande på en spelduglig gräsmatta hemma på Örjans vall.

Men det verkar ta tid, beroende på att matcherna går så tätt den här säsongen. Det skylls på att årets allsvenska ska ha speluppehåll under VM-fotbollen. Men, hallå, Sverige är ju inte med i VM! Vi borde väl kunna lägga upp en allsvensk säsong precis som vanligt? Med säsongsstart på våren och inte mitt i vintern och med paus mellan matcherna så att tränarna fick lite tid att förklara för spelarna hur de ska spela.

Men nä, årets säsong är hysterisk och styrs bl a av hur vissa lag vattenbesprutar sina plastgräsplaner.

Detta var en sammanfattning som bygger på de sportkrönikörers inlägg i diverse dags- och kvällstidningar som jag har läst fram till dagens datum, den 5 maj 2010.

2 kommentarer:

  1. MFF verkar inte ha några problem. Varken med gräsmattan eller spelschemat...

    SvaraRadera
  2. Men jag är inte bitter :)
    /E

    SvaraRadera