fredag 22 januari 2010

Bäst just nu

Sen fredagskväll. Några snabba funderingar kring vad som är bra just nu.
Det brukar ju mest bli sånt man retar sig på här på bloggen. Måste väl kunna
inta en någorlunda positiv hållning ibland?

1. Letterman på TV4 Komedi. Vi ligger visserligen en vecka efter. Allt han sa ikväll på vår TV i Limhamn, sas för en vecka sedan i New York. Ingenting att göra åt, det blir kul ändå. Speciellt efter allt bråk på NBC om Lettermans konkurrenter Jay Leno´s och Conan O´Brians sändningstider och flyttning av deras program i tablån. Letterman har verkligen varit i sitt esse hela veckan - och nu blir det väl ännu värre sedan Conan O´Brian har sagt upp sig/blivit uppsagd och fått miljoners miljoner i skadestånd av NBC. Letterman myser som aldrig förr, detta är ju hans revansch: det var ett bråk mellan honom om bästa sändningstiden hos NBC, som fick Letterman att flytta till CBS en gång i tiden.

2. Mad Men på TV9. För en som har jobbat i reklambranschen under guldåren är detta en såpa med många dolda referenser för vanliga tittare. Som i senaste avsnittet, där det bara pratades lite grand i ett mellanspel om en kampanj för Barclay´s rom och vi som vet hur den såg ut direkt kunde se den framför oss. Och typerna i New Yorks reklamvärld på 60-talet kunde säkert se ut som och resonera som i såpan. En fullträff!

3. Amerikansk rotmusik på CD. Jag vet inte hur många nya CD-skivor jag har. Men de senaste månaderna har samlingen växt ut så att jag inte längre har kontroll över läget. Varje vecka kommer det nya plattor med artister som jag aldrig hört talas om. Och det är bra plattor, utgivna på småbolag och importerade till Sverige mest och bäst med hjälp av ett litet bolag som heter Hemifrån, nånstans i Norrland, tror jag. Och så sägs det att CD-skivans dagar är slut?! Eller är detta den sista sucken? Vet ej, men under tiden spelar jag massor av bra rock, pop, country och annan americana. Leta upp Hemifråns hemsida!

Nä, nu får det vara nog för den här gången!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar