fredag 26 november 2010

Vinter...

November och redan snö.
Igår såg jag en äldre man på cykel som tappade greppet på den hala gatan inne i parken vid Biblioteket. Han stöp raklång ner i snön och fick tas om hand av hjälpsamma bilister.
En stund senare såg jag en taxi som tappade kontakten med underlaget på Bellevuevägen och for rakt in i en lyktstolpe. Motorhuven öppnades och blev skrynklig, trafiken på gatan fick tvärstopp, köer bildades i båda riktningarna och passagerarna i baksätet stod hjälplösa på trottoaren med väskor och bagage.
Samtidigt tjöt varningssignalerna i Radio Malmöhus och den bekanta rösten började rabbla olyckor på E6:an och alla andra vägar i närheten.
Nu är det dagen efter och det har tydligen snöat i natt igen, för Blondinens lilla shoppingbil syns inte i trädgården där den parkerades igår – det enda som syns är en stor vit snöhög. Så nu måste jag skotta fram bilen och skotta trottoaren runt hela hörntomten innan vi kan köra iväg till Friskis & Svettis morgonpass... Och vi får köra på sommardäck, för verkstaden som ska sätta på vinterhjulen svarar inte längre i sin telefon.
Jag förundras alltid över vänner och bekanta som säger att de gillar vintern!
Och det är fortfarande november, en månad som egentligen ska vara en regnig höstmånad med vackert färgade löv och mysiga tillfällen till promenader i villakvarteren eller på shoppinggatorna i city.
Nä, vintern är idiotisk på många sätt. Och den har bara börjat...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar