torsdag 18 november 2010

On stage!

På lördag, den 20/11 alltså, är det meningen att jag ska prata vid något som heter Skånsk boklördag. På Loftet inne på Hedmanska gården vid Lilla torg i Malmö ska det pratas böcker, läsas högt och minglas med en kopp kaffe för alla som vill träffa oss författare mellan kl 11 och 17.
De andra som ska prata heter Torin Börtz, Kristina Kamnert och Henrik Valentin.
Och det kostar inte ett öre att bli insläppt.
Jag börjar redan bli nervös.
En gång i tiden fick jag, i min egenskap av kåsör i Hallandsposten, en förfrågan från något som heter Hallands Föreläsningsförening, om jag kunde komma upp till Halmstad och prata om mina kåserier. Arrangemanget, där jag var den ende talaren, skulle ske på Folkets Hus. Och jag tackade ja. Jag trodde det handlade om en liten konferenslokal, för sådana fanns det många i huset, och jag tänkte att det var väl högst 20-25 personer som var intresserade av att höra mig prata.
När jag anlände till Folkets Hus vimlade det av folk på gatan utanför och inne i den stora foajén fick jag tag i en av arrangörerna.
–Det händer visst mycket på Folkets Hus idag, sa jag.
–Mycket? När, det är bara du..., sa han.
–Men vilken lokal tar in så här mycket folk? undrade jag.
-Ja, det är stora teatersalongen, så klart. Där kan vi ta in 950 personer. Men så många kommer det nog inte...
Jag har aldrig känt mig så liten. Ensam på en stor scen och med över 700 personer i publiken. Hade jag vetat det i förväg, så hade jag aldrig vågat tacka ja när de frågade.
Loftet på Hedmanska gården rymmer inte så många. Men det är nervöst nog ändå.
Så håll tummarna!

1 kommentar: