torsdag 4 november 2010

Baksidan med att resa på semester.

Har nu varit hemma i fyra dagar efter en semestervecka på Cypern.
Ännu har jag inte kommit in i normala gängor.
När man reser iväg någonstans och ska vara borta i en vecka, är det mer än man tror som tappar den vanliga rytmen. Man kommer i otakt.
Här är några anteckningar om sånt som måste tas om hand, för att livet ska bli normalt igen efter resan:

Man måste bläddra igenom dagstidningarna som har samlats på hög under veckan man har varit borta. Annars kan man ju inte prata med folk om vad som har hänt. Och läser man normalt mer än en morgontidning, blir det alltså 14 tidningar, med bilagor, som ska plöjas igenom. Detta kräver tid samt lugn och ro. Jag har nu, 4 dagar efter hemkomsten, tagit mig igenom den tjocka högen och vet t ex vad HBK:s tränare tycker om
fotbollsfans som har åsikter om hur deras favoritlag ska uppträda på planen. De ska tydligen inte ha några åsikter om tränarens sätt att sköta sitt jobb i alla fall.

Soptunnan för trädgårdsavfall måste fyllas eftersom den tömdes medan man satt med en drink i solen vid poolen i Ayia Napa. Man måste alltså ut med en kratta och lyfta löv. Men det hade man ju fått göra även om man hade varit hemma hela tiden...?!

Man måste titta igenom allt det man har spelat in på satellitmottagarens hårddisk, så att man blir uppdaterad och har läget klart för sig när det gäller diverse serier. Och det gäller alltså att ge sig tid framför teven. Det är inte det lättaste.

Man måste fylla kylskåpet med diverse varor. Det gapade tomt när man kom hem, men än, efter fyra dagar, har det inte funnits tid att fylla det.

Man måste gå igenom alla räkningar som har kommit.

Man måste kolla hur många krukväxter som har tagit slut.

Man måste kolla om det finns luft i cykelslangarna.

Man måste försöka komma ihåg var man gömde alla plastkort som inte skulle komma till användning på semesterorten, t ex ICA-kortet och liknande, ca 10 olika. Jag vet att jag lade dem på ett ställe där ingen skulle leta.
Men var? Ännu efter fyra dagar kan jag inte komma på var de finns gömda...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar