tisdag 23 augusti 2011

Två Marior kan bli nåt.

Malmöfestivalen är alltid en frisk musikalisk flykt från vardagen.
En vanlig tisdagskväll kan man fylla med musik av den sort man gillar mest.
Storbandsjazz? Visst, ett helt tält fullt. Mitt i stan. Ett stort band från Lund får nästan tältpinnarna att lossna när jag tittar in på en snabbflukt.
Gammal hederlig swing? Jodå, ett helt tält.
Blues? Helt klart, ett helt tält. 60-talspop? Självklart. Dansband? Jag säger bara Lasse Stefanz, livs levande. Och vi snackar fortfarande en och samma kväll!
Stannar till längst på Hedmanska gården och får höra och se Brösarps mest skivsäljande artist. Maria Anderberg, en sångerska från den skånska vischan, som låter som hon kommer från någon liten håla på den amerikanska prärien. Och hon har en Maria med sig, Davidsson heter hon, känd mest från Malmöbandet Sweet Mary Music. Tillsammans ger de oss i publiken ett knippe väldoftande låtar och tillsammans får de oss att tänka på hur det kan låta när två amerikanska tjejer sjunger snygga countrylåtar med inlevelse och trovärdighet.
De här två Mariorna vill vi höra mer av! Ge dem en halvtimme som förband när det finns något stort namn på Malmöbesök, så kan de själva toppa affischerna nästa gång!
Efter Anderberg och Davidsson kom Richard Lindgren in på scenen och totalt sett var det nog Hedmanska som vann den här vanliga tisdagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar