måndag 22 augusti 2011

Det lät som Buckaroos.

Buckaroos från Malmö är ett av landets bästa retroband.
Buckaroos spelar låtar som aldrig har varit hits, men som låter som gamla hits när Buckaroos spelar dem. Bandet har skiftat medlemmar då och då, men längst fram har alltid Jalle O stått vid sångmikrofonen. Bakom sig har han alltid haft levande legender, som trummisen Håkan Nyberg, eller blivande legender, som hårdrockande Pontus Snibb, snart världsberömd.
Ikväll hörde jag bandet på Malmöfestivalen. Jag vet inte säkert, för det gick inte att se bandet från den kortsida av tältet där jag hamnade. Framför mig var det tjockt av folk, som hade kommit i god tid och lyckats ta sig framåt mot scengaveln. Det är ett lååångt tält. När det blir fullt, bör man ha kikare med sig, om man vill både se och höra scenattraktionen.
Men det hördes att det var Buckaroos som fanns där någonstans, långt långt borta. För det svängde och gungade och hela bandet visade att det är ett band som skulle bli världskänt om det hade spelat t ex på den årliga musikmässan i Austin, Texas. Så bra är Buckaroos från Malmö, eller Limhamn kan vi säga.
Synd att man inte fick se dem.

1 kommentar:

  1. Grymt drag på Sankt Gertrud igår, både med Big Easy & Buckaroos :)
    http://niklasmansson.se/grymt-svangigt-new-orleans-rocknroll-drag-pa-sankt-gertrud/

    SvaraRadera