måndag 20 september 2010

Baksmälla.

Jaha, så var det måndag morgon, dagen efter valdagen, morgonen efter valnatten då alla förlorade och inga var nöjda mer än möjligen de hemska nykomlingarna i riksdagen.
Man är ju rent bakis idag.
Under hela rösträkningen, som oavbrutet redovisades på televisionen, stoppade man i sig potatischips och ostbitar och glass och kex och oliver och allt vad det var och man drack whisky och vin och vatten och allt vad det var och man svällde sakta ut över alla breddar och all hårdbantning förstördes så att man inte vågade gå i närheten av badrumsvågen denna måndagsmorgon.
Nu kommer baksmällan för de gamla partierna i riksdagen också.
S som krympte ihop, V som har en flinande ordförande som bara kommer att bli ihågkommen för att han drog in bröstpumpar i valdebatten, MP som inte vill samarbeta med alliansen även om det kanske skulle kunna ge fördelar för miljön samt FP, KD och C som står still och bara har att rikta in sig på att få behålla några ministerposter.
Det kommer inte att bli lätt det här för Reinfeldt.
Och utanför alltihop står det ett parti som inget kan göra mer än att ställa till elände för de andra.
När blir det nyval?
Och hur ska det gå för HBK? En poäng mot Örebro räckte för att komma över strecken nere i botten av Allsvenskan. Men nu har de inte råd att förlora eller spela oavgjort i fortsättningen.
När skaffar de en ny tränare?
Usch, vilken baksmälla man har idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar