onsdag 23 juni 2010

Det är mycket nu...

Tänk vad det slumpar sig ibland.
I en enda röra skulle vi engagera oss i Brolopp, bröllop, KISS, Rod Stewart, VM-fotboll, midsommarfirande, Sopranos på teve och en massa annat som jag har glömt.
Tänk så skönt det har varit för t ex kvällstidningarna och vissa veckotidningar!
De har inte behövt anstränga sig med att hitta på något att skriva om.
I Svensk Damtidning, som jag naturligtvis inte läser, har man ältat bröllopet i månader. Och nu fortsätter man på samma tema i veckor framåt. Jag kan se rubrikerna som de blåser upp i sina annonser i dagspressen: "PRINSEN HJÄLPER TILL MED DISKEN PÅ SLOTTET, vi har bilderna!", "VICTORIAS NYA FAVORITRÄTT: PRINSKORV!", "KUNGEN OCH DANIEL HAR EN STÅENDE STRYKTIPSRAD" och så vidare. I kvällspressen har man "HEMLIGA BILDER FRÅN VICTORIAS OCH DANIELS FÖRSTA GRÄL" och artiklar om när paret grälade på en hundvalp som inte ville apportera.
Och VM-fotbollen har sina skandaler, främst den franska. Jag vet inte hur det började eller slutade, men stryk fick de visst och lagets stjärna åkte hem och laget åkte ut redan i grundspelet. Sak samma med Nordkorea, men de blev visst av med fyra spelare som valde att försvinna, en skandal som tystades ned, för den hade ju inte hänt enligt den nordkoreanska tränaren, som inte fick uttala sig och därför skyllde en förlust på 0-7 på sig själv utan att tänka på följderna. Annars har VM-fotbollen, så vitt jag har förstått, mest handlat om publikens entoniga och synnerligen högljudda blåsinstrument.
KISS hade inga sådana instrument, men de vet sedan gammalt hur man får lyssnare över hela stan när man spelar utomhus på en arena. Vi, som inte var där, kunde njuta av såväl bomber och granater som blixt och dunder flera kilometer från gamla Stadion i Malmö. När Rod Stewart var i stan några dagar senare hördes inte ett smack.
Broloppet är en obegriplig företeelse för motionärer som vill ha ett diplom som visar att de har sprungit i 2,5 timmar utan att ha kommit någonstans. För, så vitt jag vet, vänder man hemåt igen, när man har kommit halvvägs till Köpenhamn. Varför inte springa hela vägen och ta tåget hem, undrar jag?
Och nu ska det bli midsommarfirande med traditionsenlig ungdomsfylla på tältplatser i hela landet, bråk och säkert skottlossning här och där. Det har ju blivit så populärt med skjutvapen att man drar sig för att röra sig på stan när det kvällas. Och hur ska det då inte bli i midsommar när det vimlar av berusade galningar överallt?
Och det har blivit lika illa på teve. Sopranos är tillbaka, flera kvällar i veckan.
Ja, tänk som det kan slumpa sig! Full rulle överallt.
Man får ta det lugnt och ägna kvällarna åt korsord, ett glas vin och en cigarr. Då slipper man alltihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar