fredag 18 oktober 2013

Hotellpremiär i Malmö!

Malmö fick ett nytt hotell igår.
Klasse Möllerberg med gitarr och en kompis med dragspel stod för  underhållningen och var utklädda till fransmän för att markera det nya hotellets franska inriktning.
På hotellets bottenvåning finns en samlingslokal för konferensgäster, stor som en fotbollsplan. Här motades vi inbjudna premiärgäster in för att delas upp i mindre grupper, som sedan fick promenera runt för att uppleva hotellets alla möjligheter. Varje grupp skulle ledas av en hotellmänniska med en ballong som riktmärke. Sist i gruppen gick en annan hotellmänniska med en ballong i samma färg som ledarens, för att markera var gruppen tog slut. Jag hamnade i den blå gruppen och skulle således hålla ögonen på en blå ballong och följa denna på en vandring med stopp för olika aktiviteter.
Eftersom man visste hur många grupper det fanns på denna rundvandring och man snart kunde räkna ut hur lång tid som varje stopp tog, insåg man också att vi skulle vandra omkring bakom en blå ballong i två timmar innan vi kom fram till buffén.
Men stoppen var för all del intressanta. Högst uppe på sjunde våningen fick vi se hotellrum. De verkade finnas i olika trånga storlekar. För även om hotellet är ett bygge i XL-klass, tycktes rummen vara i storlekarna S till XS.
Vid ett stopp dök det upp en expert på vita viner och vi fick prova tre olika som var ungefär lika goda. Senare hamnade vi hos en annan expert, som lät oss provsmaka tre röda viner som var ungefär lika goda. Vi fick också följa den blå ballongen till en ölexpert, som lät oss prova olika sorter tillverkade på Gotland. Alla experterna var oerhört kunniga och pratade oavbrutet. Speciellt ölmannen var en jäkel på att babbla. Allt han sa hängde ihop som en cykelkedja. Utan en enda paus berättade han om sina ölsorter, och det fanns mycket att berätta om dem. Efter bara en liten stund var man så fullproppad med fakta att man inte kunde minnas någonting av värde. Det bästa man kunde göra var att dricka en öl och sen leta upp den blå ballongen.
Till slut samlades alla ballongerna i jättelokalen på bottenvåningen och vi upptäckte att denna nu hade försetts med en buffé, där vi kunde fylla tallrikar med mat av olika slag. Och då spelade Klasse Möllerberg och hans kompis ännu några franska låtar.
Nu vet vi som var där att Malmö har ett XL-hotell som heter Mercure. Men det  kommer vi näppeligen att ta in på, eftersom vi redan bor i Malmö och inte behöver ett hotellrum. Så syftet med att bjuda in oss måste väl vara att visa  upp vilka fina konferensmöjligheter vi har fått i stan.
Precis som när samma hotell hette Skyline eller Ibis.3 kommentarer:

 1. Klasse Möllberg, käre Larz. Möllberg. Heja HBK! /kent-hstd

  SvaraRadera
 2. Aha! Jag tyckte väl att det var nåt som inte stämde! Jag ska be honom om ursäkt nästa gång jag träffar honom!
  /L

  SvaraRadera
 3. Ge honom en banan...

  SvaraRadera