onsdag 18 april 2012

Malmö.

Skönt att vara tillbaka i Malmö.
London är ju visserligen London, men man blir lite trött på trängsel överallt.
Malmö är lagom.
Och så spelar Masken på Nöjesteatern nu på lördag.
Masken, det är Sveriges Delbert McClinton. Vi är väl inte så många som känner till Delbert, men vi som gör det, vi vet att han har få övermän inom soulrocken. Vi som såg honom på KB en kväll på den gamla tiden vid Erikslust, vi glömmer aldrig den kvällen. Han och hans band började sin konsert inför en liten men entusiastisk publik och Delbert förstod att vi var äkta fans, så han gav järnet som om vi var tusentals. Och han slutade aldrig konserten, för det kom mer publik framåt sena kvällen. Så han satsade ännu hårdare.
Han kunde ju inte veta att publiken som vällde in efter kl 23 var den unga discopubliken, som inte hade en aning om Delbert och inte förstod varför han aldrig slutade spela. De krävde entrépengarna tillbaka.
Vi, som gillar honom och har alla hans plattor, vi fick en helkväll.
Och när jag säger att Masken är Sveriges Delbert, så är det ett mycket starkt betyg. Den gamle Gonks-medlemmen Ulf Masken Andersson sjunger flera Delbert-låtar och det gör han med en inlevelse och med en röst som det inte finns många av i Sverige eller Europa.
Så jag hade inte hittat något liknande i London, om jag så hade stannat där en månad till.
På lördag ska du ta dig till Nöjesteatern i Malmö, det är Maskens hemmaplan och hit kommer alla som gillar bra musik med ett bra band och en ypperlig sångare.
Jag vet inte om det finns några biljetter kvar, men ring och kolla!

1 kommentar:

  1. Så sant, så sant ... Om man hade kunnat varit där!

    SvaraRadera