måndag 30 januari 2012

På onsdag kommer Chip.

Ska se Chip Taylor på Victoriateatern här i Malmö på onsdag.
–Vem är Chip Taylor? undrar de flesta.
Han är för det första en stor låtskrivare. Under 1960-talet skrev han hits som Wild Thing och Angels In The Morning, låtar som andra artister fick stora hits med.
Själv kuskade Chip runt och spelade på småklubbar. Efter några år verkade han tröttna på låtskrivandet och började ägna sig åt gambling istället. Han lyckades klara sig i åratal genom att satsa på rätt hästar och blev portförbjuden både här och där. Till slut tröttnade han på detta också och inledde en ny karriär som singer/songwriter med turnéer runt om i världen på småklubbar och lagom stora teatersalonger, typ Victoria i Malmö.
Skandinavien har han haft ett gott öra för. Både i Norge och i Sverige har han visat sig med jämna mellanrum under de senaste åren. Flera gånger har han haft en skönsjungande ung dam med sig. Hon heter Carrie Rodriquez och är egentligen violinist. Hon visste inte hur bra hon lät förrän Chip lät henne provsjunga en av hans låtar. Sedan spelade de in minst ett par CD-skivor tillsammans och reste runt och visade upp sig tills Carrie ville satsa på en egen karriär.
På onsdag spelar Chip tillsammans med ett nytt band som består av musiker från norra Norge och Sverige. Bland annat får vi säkert höra Chips nya låt "F**k The Perfect People", som bl a kan hittas på nätet i en smått genialisk video.
Jag har sett honom framträda åtskilliga gånger och det är alltid lika intressant, för han pratar lika mycket som han sjunger. Han har alltid små berättelser som krydda mellan låtarna. Och han har en låtkatalog som kan göra de flesta av hans kolleger i branschen gröna av avund.
Det är alltid lika spännande att se Chip Taylor. Missa inte tillfället om han dyker upp i din närhet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar