lördag 7 januari 2012

Hurra! Ingen snö idag heller!

Det finns inget onödigare än snö.
Det är bara småbarn som tycker det är roligt när det snöar. Men småbarn kan roa sig med vad som helst, så blir det ingen snö hittar de på något annat att ägna sig åt.
Småbarn slipper skotta trottoaren och ägnar inte en tanke åt hur man ska få loss bilen som har hamnat i en snödriva.
Än så länge har vi inte sett en snöflinga den här vintern här i Malmö. Det är fint. Malmö är bäst utan snö. Jag hoppas det fortsätter så här med ösregn och en och annan storm i plusgrader.
Ofta är det ju så att har det snöat i Malmö, så smälter snön bort strax efter det att man har skottat fram gångbanor på trottoarer och P-plats i trädgården. Man sliter i timmar och får ryggskott och vräker upp snön på marken till stora högar. Dan efter är det flera grader över noll och alltihop smälter bort. Vad ska vi med snö till?
Nä, en malmövinter ska vara regnig och blåsig och snöfri. Än så länge har den här vintern varit perfekt. Jag tror inte vi har haft en enda minusgrad än så länge.
Men hela februari ligger och lurar alldeles bakom januari och februari är årets minsta månad. Februari har ett behov att visa upp sig och tar alla chanser att dra hit lågtryck och kyla. Så det kan mycket väl bli vitt på marken innan våren kommer.
Tänk ändå om februari kunde komma på tanken att visa upp sig som en vårmånad...?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar