söndag 22 maj 2011

Sparköp.

En av de (omedvetet) roligaste publikationerna i Sverige heter Sparköp Postorder AB.
De skickar ut sin (omedvetet) underhållande katalog flera gånger om året. Och man har, som läsare, lika roligt varje gång.
För när man bläddrar i katalogen får man information om produkter som man inte trodde fanns.
Jag ska ta några exempel från den senaste katalogen:
"Användbar matta i fina färger. Endast 98:50. Vackert mönstrad! Halkskyddad undersida! Langetterad kant." Bilden visar en 75x46 cm matta av 100% acryl och med rosenmotiv. Jag har sällan sett något värre exempel på dålig smak. I texten sägs bl a "Det vackra mönstret smälter väl in i de flesta hem". Hjälp!
Här finns också en produkt som "minskar föroreningarna i din kropp när du sover". Du får 14 st Bamboo-pads för bara 129:90.
Men jag skaffar nog hellre en "Genialisk getingfälla" för endast 49:90. Man ska hänga upp plastklumpen och fylla den med sötad saft. Getingarna lockas in genom tre hål och kan sedan inte komma ut. Levereras med snöre för upphängning.
För 169:90 får du en "Supertuff hatt i äkta skinn! Skön tuff modell med variationsmöjligheter!" Du kan alltså växla snabbt och enkelt mellan rakt brätte och westernmodell. Den finns visserligen bara i en storlek men utlovas "passa alla".
Lite nyfiken blir jag på en "Soldriven sork- och mullvadsskrämmare – riktigt effektiv" och "ofarlig för människor & husdjur!" Skadedjuren hålls här borta med vibrationer och högfrekvent ljud. Men vid närmare eftertanke, så har jag inget behov av denna produkt. Har aldrig sett röken av vare sig sorkar eller mullvadar.
Ja, så här fortsätter det sida upp och sida ner på totalt 64 sidor. "18 par skor på minimal yta", "Rosenarrangemang med lyxkänsla - hela 50 naturtrogna rosor!", "Exklusiva gardiner med många läckra effekter", "Undvik flugor i maten", "Charmig groda för diskbänken", "Lekande delfiner i badrummet" (matta, 98:50) och "Den fantastiska öronsnäckan från USA som ger dig superhörsel! Hör bättre omedelbart – upp till hela 30 meter!"... Man blir sugen på att prova det mesta!
Ja, eller i alla fall på att läsa katalogen.
Det är nog den roligaste publikationen i landet sedan MAD försvann.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar