måndag 9 maj 2011

Austin.

Ikväll spelar ett band från Austin, Texas, på Far i Hatten som ligger i Malmös Folkets Park. Fem gubbar i medelåldern, helt okända i Sverige. The Stone River Boys.
På onsdag finns ett annat band från Austin på Babels i Malmö. Ett helt okänt band här i Sverige. Band of Heathens.
Jag tippar det blir trångt på både Far i Hatten och Babels.
För många musikintresserade malmöbor står Austin för hög kvalitet när det gäller musik, antingen det handlar om rock, blues, country, texmex eller något annat som man kan stoppa in under begreppet americana.
Jag känner många malmöbor som har rest till Austin för att få uppleva den speciella stämningen som råder där. Själv har jag varit där flera gånger.
Austin är inte mycket större än Göteborg, men man upplever stan som mindre än Malmö. Ett cityområde med några skyskrapor och ödetomter, några parker och diverse butiker. Plus ett stort antal barer, pubar och krogar, alla med levande musik varje kväll året om. Sjätte gatan är den stora musikgatan.
Och här kan man vilken kväll som helst träffa på namn som man har hemma i skivsamlingen. Här finns både världsberömda stjärnor och lokala hjältar. Och alla har sin publik, det är trångt på både de stora musikklubbarna och på de små barerna.
Austin är huvudstad i Texas och en liberal ö i en konservativ stat. Som utlänning blir man ofta tilltalad av ortsbefolkningen, alla verkar vara intresserade av att få veta varför man har tagit sig dit ända från Sverige.
Ikväll kan det bli lite Austinstämning på Far i Hatten.
Missa inte tillfället om du gillar country á la Austin. Det är något helt annat än country från Nashville. Blåare, mustigare, svettigare och fetare.
Och på onsdag blir det ännu värre på Babel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar