onsdag 9 februari 2011

Repris?

Ibland undrar jag över saker och ting.
Ett exempel: Varför har det blivit så in i helskotta krångligt att öppna en förpackning? Numera måste man ha knivar och saxar inom räckhåll för att få upp vilken liten ask som helst. Allting är instoppat i plast. Man kan inte se var det eventuellt finns en skarv som skulle kunna ge en liten öppning om man hittade den. CD-skivor ligger så väl inhöljda i plast att plattan är omodern när man äntligen har lyckats få upp den ur förpackningen. Förpackningar har blivit rena maran.
Jag undrar ibland också hur cyklister tänker, om de nu gör det, när de cyklar i Malmös citykärna. Ytterst få har någon form av belysning. På vissa gator kommer de i full fart helt osynliga p g a mörker och klädsel. Svarta eller mörka kläder, inga lampor, full fart och bilisterna ska stå stilla, för här kommer jag. Att det inte händer fler olyckor är rena rama turen. När dessa cyklister, som ibland kommer i horder som buffalos på prärien, blandas med bilister som har slutat använda blinkers, blir det lätt kaos. Svordomar viner genom luften och det är alltid vi som blinkar när vi ska svänga och släpper fram även osynliga cyklister, det är alltid oss som de blänger på och kastar svordomar efter. Det är numera livsfarligt att befinna sig i trafiken i Malmö.
Jag undrar också om jag inte redan har skrivit om dessa företeelser här på bloggen?

2 kommentarer:

  1. Livligt medhåll när det gäller förpackningarna. Men har inte redaktörn ett förflutet som reklamgubbe? Och är det inte där förpackningarna om inte hittas på så åtminstone godkänns...

    SvaraRadera
  2. Jag känner inte allas igen din beskrivning av cyklister.

    SvaraRadera