torsdag 13 februari 2014

AKTUELLT?


Ja, det som här följer är sånt som det talas om för tillfället uti det här landet.
Kommentarerna är dock mina. Håller du med eller tycker du tvärtom, så är du välkommen med synpunkter!

ZLATANS BOK. Den är lättläst och rolig här och där och den ger en bra inblick i grabbens karriär. Men när den är slut sitter man med öppen mun och stirrar på de 3-4 vita, tomma sidorna. Boken tar slut när Zlatan har en bit kvar i karriären. Vi får inte veta hur han kunde hamna i Paris och den franska ligan. Varför togs detta beslut? Är det inte ett nedköp av stora mått för en kis som har lirat i både den italienska och den spanska ligan? Hur upplever han  detta? Och hur gick det egentligen till? Om detta får vi inget veta.  Boken blev färdig innan den var klar.

OS I RYSSLAND. Sportbilagorna är tjocka och i radion varvas inslag med upphetsade direktsända referenter som försöker ha koll på vilken skidåkare det är som ligger i ledningen och har inslag från en tvärsäker studiopersonal som belyser varför det gick som det gick när de väl vet hur det gick. Men om man kastar sportbilagan och ställer in radion på någon närradiostation, så behöver man inte råka ut för något OS över huvud taget. TV3 tittar man aldrig på i vanliga fall och där finns ju lika lite att glo på nu när de kör OS dag efter dag.

ALLSVENSKAN. I väntan på årets premiär har alla sportredaktioner som vanligt vid den här tiden spekulationer om nyförvärven i de olika lagen. Och säkert har de redan nu funderat ut vad de nya ansiktena ska förses med för smeknamn när det finns något att skriva om dem. Ska vi gissa att Halmstads BK har fått en lirare på mittfältet som snart heter "Kungen" istället för sitt riktiga namn King? "Kungen av Örjans vall" blir väl självklart om King gör ett eller annat hat trick!?

JILL JOHNSON. Hon kör en egen show i Stockholm och hon har visat sig i n TV-serie som heter Jills veranda. Och det är en serie som är både välgjord och intressant och som innehåller välstämd countrymusik med inslag av både lokala artister och svenska wannabees. Programmen har spelats in i Nashville, men också i orter inom räckhåll, där det finns olika musikaliska riktningar inom countryn. Och det är spännande människor vi får möta. Mitt förslag är att programmen följs upp med andra musikaliska orter än Nashville som utgångspunkter: Memphis, Chicago, New Orleans och Austin skulle bli något alldeles extra, om Jill Johnson & Co fick börja rota i myllan här!   


GIRAFFEN MARIUS. Jag har aldrig förstått att anläggningar som ZOO i Köpenhamn kan få tillstånd att hålla levande djur instängda för att vi människor ska stå och glo på dem tills vi tröttnar. Det är en idiotisk form av underhållning att studera apor och andra instängda djurarter. Och ibland behövs det tydligen ännu mer "underhållning" för att locka folk: på ZOO i Köpenhamn tar en djurskötare fran en bultpistol och riktar den mot giraffen Marius huvud. Djurskötaren klipper till, inför en publik som består av stora och små. Giraffen sjunker ihop och vaknar aldrig mer, ZOO-personalen lämnar honom på marken, går ut och släpper in hungriga lejon, som får en gratis middag och omedelbart börjar äta i Marius inför en stor publik, även småbarn som sagt. Ursäkta, men är det inte dags att ifrågasätta djurparker som ZOO i Köpenhamn?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar