måndag 27 februari 2012

Flickan på ön.

Jag såg ett konsumentprogram på TV häromdagen.
Bland annat jämförde man tre tvättpulver med varandra och de tvättade lika bra alla tre.
Men ett av dem ansågs av konsumenterna som mycket skonsammare för naturen än de andra.
Och det berodde på reklamen, sa programledaren. TV-tittarna gillade filmen med flickan på en liten ö i skärgården. Man t o m visade, i programmet, den första 30-sekundaren för Grumme Tvättsåpa, som producerades när produkten lanserades för en himla massa år sedan.
Det var jag som skrev manus till filmen. Jag kommer fortfarande ihåg nästan exakt vad den lite snusförnuftiga flickan säger.
"Titta på de här strumporna: de är lika rena. Den ena är tvättad med ett vanligt tvättmedel och den andra med Grumme Tvättsåpa, som är skonsamt för naturen. Grumme Tvättsåpa innehåller inga miljöfarliga tillsatser. Det tycker jag verkar bra för framtiden."
Medan hon säger detta, "flyger" kameran uppåt i luften och först då ser man att hon står på en liten trevlig ö vars enda bebyggelse är en röd liten stuga med vita knutar.
Vi letade i veckor innan vi hittade ön i Stockholms skärgård. Men våra spejare fann den till slut och vi spelade in filmen, som fortfarande minns av TV-publiken och Grumme Tvättsåpa anses fortfarande som det mest miljövänliga tvättmedlet.
Och nu kan det avslöjas: det är inte flickan i filmen som pratar. Ljudet fick vi lägga in i efterhand och då med en annan flickas röst.
Och med modernare teknik hade vi börjat med flickans händer, som håller ett Grumme-paket, i tät närbild innan åkningen med kameran. Men en sådan utrustning, som kunde klara en så extrem åkning från marken till höjden där man såg halva skärgården, det fanns inte i Sverige.
Men det blev ju bra ändå.
Och nu har filmen visats t o m på SVT!

1 kommentar:

  1. Och tilldet facila priset av 4 miljoner är ön din:)

    http://www.resume.se/nyheter/reklam/2011/08/31/reklam-on-reas-ut/

    SvaraRadera