tisdag 12 oktober 2010

Nu kommer boken...

Det är faktiskt min sjätte bokutgivning, när "Mina möten med de kända och en okänd" släpps imorgon med ett litet releaseparty på Vinylbaren i Malmö.
Min första bok skrev jag tillsammans med journalisten på Hallandsposten Jan-Owe Wikström. Han och jag fick uppdraget av Per Gessle att skriva Roxettes biografi och vi hade inte så värst mycket tid på oss. I princip var det hela semestern som rök. Jag flängde runt i Skåne och träffade Marie F:s släktingar, intervjuade dem och åkte hem till Malmö och skrev. Samtidigt höll Jan-Owe på med samma verksamhet uppe i Halmstad. Och så träffades vi då och då, delade upp arbetet på bästa tänkbara sätt och satte ihop våra pusselbitar så att det blev en tjock bok.
I samma veva började jag skriva kåserier i Hallandsposten igen. Jag hade gjort det förut, när vi bodde i Halmstad. Och efter den här nystarten blev det tre kåserisamlingar som gavs ut lokalt i Halmstad.
Den femte boken handlar om reklam och reklambranschen. "Var snäll och köp" heter den.
Och nu är det alltså bok nummer sex som ska lanseras. Lite stirrigt känns det allt.
Kommer det några gäster till Vinylbaren? Eller blir det en ödslig lokal?
Och så ska jag intervjuas inför publik. Ulf R Johansson, den gamle kulturräven, har lovat att ställa frågor. Hoppas jag kan svara på dem.
Som väl är blir det lite levande musik också. En av de omskrivna i boken, Christine Owman, är en fantastisk tjej som kommer att vara kändis senast 2020. Hon spelar på alla instrument som finns och som kräver stråke. Detta inkluderar alltså både basfiol och såg!
Ja, och så ska alltså boken ut och ta för sig på marknaden. Hur ska den klara detta?
Det är bara att hålla tummarna.

3 kommentarer:

 1. Lycka till ikväll. Det går nog fint ska du se. Ta en öl för mig.

  Bosse Karlsson (numera Bjelvenstedt efter min fru...)

  SvaraRadera
 2. Tack Bo, men det är inte förrän på torsdag kväll det drar ihop sig... :-)

  SvaraRadera
 3. Hej Larz, kan inta barja maj, det skall bli så najs. Vi kommer, jag och "min" blondin. Vi ses i Vinylbaren

  SvaraRadera