måndag 10 december 2012

Kan du öppna en banan utan verktyg?

Har du också upptäckt att de flesta förpackningar som ingår i köpen vi gör har blivit svårare och svårare att öppna?
OK, en kaviartub behöver man bara vrida av den lilla hatten på, så kan man klämma fram en klick Kalles eller vad man nu har köpt. En tub kaviar har sett likadan ut sedan Medeltiden.
Men allt annat? Kommer du in i ett glasspaket utan att plocka fram vassa knivar?
Kan du öppna ett paket flingor med bara händerna?
För att inte tala om en låda vin från Systemet... Hur bär du dig åt för att få kranen på plats? Och hur lång tid tar det?
Först ska man hitta kranen inne i pappkartongen, där den har gömt sig i mörkret omgiven av plast. Hittar du den, så vågar du inte plocka fram något föremål som kan hjälpa dig att dra ut kranen. Du måste lita på fingrarna. Och medan du håller på med att leta och peta med pekfingret inne i lådan, så inser du att denna konstruktion är ämnad att trötta ut Systembolagets kunder, få dem att avsky boxarna och därmed minska sin vinkonsumtion. Detta måste vara anledningen till att man vägrar komma fram med något resultat i sin produktutveckling.
Men vad har alla andra tillverkare för anledning att leverera sina produkter i förpackningar som är så idiotiskt konstruerade att man som konsument inte kommer åt varan man har köpt utan verktyg?
Jag begriper inte detta.
Och allra mest konfunderad är jag när jag ska skala en banan.
Vad har hänt? Förr tog man bara bananen i ett bastant grepp och vred av toppen.
Nu måste man hämta en kniv och skära upp en springa i skalet, så att man kan komma in med ett finger och dra isär det. Eller helt enkelt skära av toppen så att skalet öppnar sig.
Hur har dom fått fram denna produkt? Och varför? Vad ska det vara bra för?
Det finns hemligheter här och jag vet inte vem som ligger bakom eller vems syften det tjänar.
Är det kanske dags för en ny bananfilm? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar