onsdag 4 juli 2012

Hur mycket vann du i veckan?

Får konstiga brev i datorn.
Från Annas Supershopping kommer följande:
"Hej. Vi har försökt komma i kontakt med dig angående resa till paradisö." Sen kommer ett par rader om denna resa. Biljetten ska bekräftas. Den gäller för två.
"Skynda om du fortfarande är intresserad!"
Vad då fortfarande? När var jag intresserad? Och "försökt komma i kontakt"? De, vilka det nu är, har ju min mailadress. De kunde ju nå mig nu!

Från ett okänt företag kommer mejlet som säger att de vill ge mig en valfri Smartphone, "därför att du är en av dem som vi vill ska gå vidare i tävlingen". Varför vill de det? Och vilken tävling? Jag har aldrig tävlat om en telefon. Tänker aldrig göra det heller.

På ett mejl lyder rubriken "Du får nu 4500 kr, Larz!" Varför får jag det? Jo, jag ska använda dem för att spela på ett slags casino. Ursäkta, men det gör jag aldrig.

Från en Maria Rydén kommer det mejl så gott som dagligen. Nu senast lyder det "Hej Larz. Vi har dragit följande användare i finalen. 1. Andrea Villa. 2. Larz Lundgren 3. Admir Rebac. Om du vill att vi ska sätta in SEK 30.000 på ditt konto, behöver du bara svara på några frågor. Då är du med i lottdragningen och får besked direkt."
Jag undrar över vilken final det är hon skriver om. Hur kom jag dit? Och vad är det för en lottdragning? Får jag 30.000 spänn direkt när jag har svarat på frågorna även om jag svarar fel? Och går då pengarna till Andrea Villa eller Admir Rebac? Jag begriper inte ett skvatt, men det är nog det som är meningen. Maria Rydén bombaderar mig med sina brev, där hon ofta undrar om jag inte vill vara med och få priserna. Och hon undrar också hur hon ska komma i kontakt med mig. Borde vara en enkel match att leta fram min postadress eller något av mina telefonnummer. Underligt att hon inte fattar att jag struntar i hennes erbjudanden.

"Kära Larz", säger Thorn, som jag trodde sysslade med att hyra ut teveapparater. Men numera lånar de tydligen ut pengar till höger och vänster. "Thorn kan låna dig upp till 25.000 kr meddetsamma. Pengarna betalas in på ditt konto direkt och vi bryr oss inte om vad du lånar pengar till". Bussigt. Men hur mycket ska jag betala i ränta på lånet? Jag vet inte, för jag gillar aldrig att läsa det finstilta.

Frågorna hopar sig.
Får du också de här breven? Hur mycket har du vunnit?
Och den allra mest intressanta frågan är naturligtvis: vem är Maria Rydén?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar