onsdag 16 november 2011

Bästa krogen i Malmö?

Fotografen släpade med mig och Blondinen till Grand i Malmö. Ljudproducenten var också med.
–Frågan är om vi får plats, sa fotografen, det brukar vara fullt.
Grand öppnade för bara några veckor sedan. Utan reklam. Utan att ha blivit omnämnda i pressen.
–Dom har fullt på kvällarna också, sa fotografen.
Vi gick förbi KB och sedan in på första tvärgatan till höger. På ena sidan gatan finns gamla fina hyreshus, på den sidan vi gick finns bara stora tegelväggar med små entrédörrar till glasmästare och andra småfirmor. Högt uppe på en tegelröd vägg sitter en skylt med bokstäverna uppifrån och ned: GRAND.
Men någon entrédörr till detta Grand finns inte. Inga andra skyltar heller. Och när tegelväggarna tar slut, öppnar sig en större gårdsplan med gamla osorterade byggnader. Det tycks vimla av småfirmor här.
–Oj, sa Blondinen. Här har jag varit en gång i tiden och blivit fotograferad för Sweden Models!
Men var är Grand? Jo, det står en liten lutande skylt på marken, placerad som på måfå. Texten meddelar att dagens är Biff Lindström, som finns även i en vegetarisk versions.
–Man ska gå uppför den där trappan, sa fotografen och pekade på en av fasaderna, där en industritrappa av stål leder upp till tredje våningen. Vi gick upp.
Och då var vi på Grand.
En stor lokal med enkla möbler. Det kändes som att vara på en internationell flygplats mellan två flighter. Det enda som saknades var ett par TV-skärmar med info om avgångar och ankomster. Vi hittade det enda lediga bordet, slog oss ned och väntade på att en av servitriserna skulle komma och ta upp vår beställning. Ingen av dem tycktes se oss, igen av dem kom fram och berättade att man skull beställa och betala i kassan som man går förbi när man letar efter ett ledigt bord. Till slut kom vi på det själva.
Till slut fick vi in fyra Biff Lindström á 79:-/st.
–Bästa lunchen på flera år, sa fotografen.
Vi andra höll med om att det var en ovanligt god Lindström. Perfekt helt enkelt.
–Malmös bästa krog, sa fotografen. Kanske Sveriges.
–Vi måste gå hit fler gånger, innan vi vet, sa jag. Det här kanske bara var rena turen.
Så det blir fler besök på Grand.

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Har ffg läst din blogg och tycker det är roligt att lä sa om dina vardagligheter. Men varför är det aldrig nå n kommentar införd? Kanske kommer inte heller jag lyck as med det.

    Det jag vill säga härutöver är att det vore bra om Du lämnade mellanrum mellan Dina stycken i texten. Nu bli r allt så hoppressat. Bosse

    SvaraRadera
  2. Ja, vad beror det på att många kommentarer aldrig kommer fram? Någon datornörd som vet???

    SvaraRadera