tisdag 20 mars 2012

Några iakttagelser jag har gjort.

Det här har jag funderat över sen sist:

–Kvällstidningarna har ibland jäkligt svårt för att presentera en nyhet som säljer.
När de inte har fått in något som gör folk köpsugna, kommer alltid en gammal repris fram:
NU KOMMER VÄRMEN! skriker löpet ut – och då menar man inte några sommartemperaturer.
För någon vecka sedan menade man att det skulle bli 9-10 grader och det kan man väl knappast värme? Dessutom varade bara "värmen" i en enda dag. Sedan blev det svinkallt och blåsigt igen.

–Bensinen måste vara för dyr. Mina två närmsta mackar i Limhamn ser ut att behöva slå igen.
Varje gång jag cyklar förbi är det öde vid pumparna. Inte en kotte som tankar. Inte en bil i närheten. Bakom disken på den ena macken satt en ensam yngling och läste i en veckotidning. Jag kunde inte låta bli att stanna till, öppna dörren och skrika in: Sänk priset!!!

–Det kommer ut nya CD-skivor som aldrig förr. Hela tiden skrivs det och snackas det om skivbutikernas kris. Ingen behöver köpa plattor, när man kan lyssna på allt (nästan) man vill på Spotify. Men jag, som skriver om musik på rootsy.nu har aldrig förr fått så många plattor från skivbolag framför allt i USA som nu. Jag har upptäckt artister som jag inte visste fanns, rock- och countrysångare mest, och jag vet inte hur jag skulle kunna till de här ofta kanonbra plattorna och låtarna om de bara hade satsat på internet. Jag får snart inte plats med alla nya CD som jag har fått bara i år. Och det är fortfarande bara mars...

Nä, dags för en paus. Fortsättning följer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar