lördag 2 juli 2011

Falsterbo t/r.

Är sällan i Falsterbo.
Nu fanns det anledning att åka dit för att se en sommarrevy med Juth, Melander och Neumann på ett ställe i en tallskog. Det visade sig vara en byggnad värdig att vara med i Tati´s Playtime, om det skulle göras en nyinspelning. I så fall utan Tati, av naturliga skäl. Men en sådan blir det nog inte och nu ligger den här byggnaden som ett arbetsprov över vad en arkitekt kan hitta på om han/hon får fria händer.
Byggnaden omfattar en stor restaurang med en glasvägg ut mot tallskogen, en liten teatersalong och säkert något fint vid den enorma trappans slut, men dit upp fick man nog inte gå. Ingen gjorde det i alla fall.
Teatersalongen är nog inte en teatersalong, utan ett sådant där flexibelt utrymme som man kan använda till lite av varje. Konferenser, dansbana och vad som helst.
Stolarna passade inte in i den exklusiva miljön. De var tillverkade i plåt och gick inte att sitta på, men man tvingades sätta sig på dem, för det fanns inget annat.
Och när showen, eller revyn, började, så glömde man nästan stolen man satt på.
För här var det tätt mellan poängerna. Högt tempo, korta sketcher, snygg sång, en pianist (Peter Berglund) som spelar som en hel orkester och flera oväntade klädbyten fick klockan att rusa.
Neumanns TV-kanalbyten är stor komik och det finns mycket annat att skratta åt.
Så det finns anledning att ta sig ner till lustiga huset i Falsterbo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar